Huh huh, mestikset on kisattu ja Nemosta leivottiin rotumestari . Fiilis on kyllä aika mahtava, koska en ihan mestaruutta ja tuollaista tulosta osannut odottaa. Niillä treenimäärillä mitä olemme treenanneet, ei odotukset voineet olla kovin korkealla. Toisin sitten kuitenkin kävi ja hyvä niin. Yhteistulos oli A86 B87 C94 =267!

Jäljellä näkyi juuri ne ongelmat mitä oli tiedossakin. Kulmissa pyörimistä ja hitaat esineilmaisut. Positiivista oli kuitenkin se, että koira työskenteli nyt kulmissa itsenäisesti ja panikoitumatta vaikka hukkasikin kulman. Esineilmaisuihin pitää keksiä jotain, jonkun viisaamman avustuksella että saadaan ne nopeiksi.

Tottelevaisuudessa koira tuli huonossa tunnetilassa kentälle enkä saanut sitä juurikaan paranemaan suorituksen aikana. Koira tuntui kokoajan siltä että se olisi ollut lähdössä eteenmenoon... Liekö syynä pieni eteenmeno hetsi ennen koetta. Niin tai näin, tila oli huono joka näkyi mm. väljinä täyskäännöksinä. Jääviin liikkeisiin olen tyytyväinen. Ainoastaan seisominen meni pieleen johon jouduin käyttämään tupla käskyn. Noudot olivat yllätyksekseni melko huonot, samoin sivulle siirtymiset. Nemo pureskeli kapulaa hyvin voimakkaasti, jota se ei ole juurikaan aiemmin tehnyt. Tämä onkin asia mihin paneudutaan jatkossa.

Puruosuudessa Nemo oli ihan super! Piilonkierrot meni melko mallikkaasta pl. nelospiilo jonka se kiersi epäröiden kutoselle vilkuillen. Eipä siinä suorituksessa juuri muuta huomautettavaa ollut kuin selkäkuljetus. Koira edisti ja minä pidin liian pitkän välimatkan maalimieheen. Koira teki todella hyvät otteet ja kesti hyvin Tuukan antamaa kuormitusta, jota kyllä tuli ihan kiitettävästi . Oli kyllä kiva nähdä että koira kesti sen! Olen erittäin tyytyväinen suoritukseen ja kohtuu hyvään lopputulokseen. Tiedän että jäljeltä ja tottelevaisuudesta on otettavissa vielä lisää pisteitä, kunhan aloittaa treenit vähän aikasemmin kuin 2vkoa ennen koetta .

Tiivitaavi kävi myös kokeessa ja se meni sitten maksetuksi harjoitukseksi. Asia ei sinänsä ollut yllätys, koska tiesin että tältä koiralta voi odottaa ihan mitä vaan varsinkin näin vähillä treenimäärillä  . Jälki jota olin pitänyt varmana, meni ihan penkin alle ja saimme kokonaista 5p. jäljeltä. En saanut koiraan mitään otetta ennen jälkeä ja tiesin että homma prakaa melko varmasti hallinnan puutteeseen. Niinhän siinä sitten kävi! Koira lähti paalulta reilun liinan mitan syvällä nenällä ja sen jälkeen päätti että tämä loppuu tähän! Alkoi honnistelemaan ja haahuilemaan ihan omiaan kuin kuriton kakara... prkl! Samat hallintaongelmat näkyivät oikeastaan kautta linjan kaikissa suorituksissa.

Tottelevaisuudessa näkyi juuri ne ongelmat mitä osasin odottaa. Poislukien tietysti ohjaajan omat mokkeroinnit! On se kiva kelata tottiksen ajan että ihan kuin olisin unohtanut jotain ja siinä vaiheessa kun pari suorittaa, tajuaa että ei hel...tti! Mä unohdin tehdä juoksun ja hitaan kävelyn! Lisäksi annoin jotain ihan ihmeellisiä lisäkäskyjä noudossa josta sakotettiin myös! Huh huh, sanon minä ... Seuraaminen oli kaunista, koira teki hienot jäävät liikkeet, luoksetulon ja siitä sivulle tulon. Yleisö jopa taputti meille tässä vaiheessa . Ongelmat alkoivat noudossa joka hajosi oteongelmiin ja kapulaan kiinni hitsaamiseen, johon joka kerta tarvitsin tupla käskyn. Eteenmenossa koira lähti määrätietoisesti, mutta ei mennyt maahan. Näistäpä ne suurimmat pistemenetykset ja lopputulos 74p. Ongelmat olivat tiedossa ja eihän taaskaan voi olettaa että jos noutojen treenaaminen aloitetaan pari vkoa ennen koetta, että ne olisivat kunnossa. Sama pätee eteenmenon maahanmenoon. Jos ensimmäisen kerran käsketään maahan 4pvää ennen koetta, on lopputulos epävarma. Eihän näistä asioista voi syyttää kun itseään, mutta toisaalta koira teki ne asiat mitkä osasi ja muutahan ei voi vaatia. Tarkoituksenahan oli tarkastaa koulutustasoa ja nyt se tehtiin.

Puruista Tiivitaavi sai 84p. ja siinäkin osuudessa näkyivät nämä meidän suuret hallintaongelmat! Koira karkasi ennen sivukuljetukseen siirtymistä maalimiehen eteen ja kävi tökkäämässä hihaa. Jouduin antamaan ylimääräisen käskyn. Myös pitkään liikkeeseen siirtyminen tuotti alkuun hieman ongelmia. Sokerina pohjalla oli sitten koiran tippuminen hihasta pitkässä liikkeessä, mitä sille ei ole koskaan ennen tapahtunut! Maalimies sanoi että koira tuli kyllä lujaa loppuun asti kuorman läpi, mutta ei purrut kunnolla ja lensi irti jousto vaiheessa. Koira meni kyllä heti uudestaan kiinni tippumisen jälkeen. Hyvä opetus sinänsä, että kannattaa purra kunnolla mutta olisihan se kiva että näin tapahtuisi siellä treenikentällä eikä koekentällä. Näidenkin ongelmien jälkeen loppupisteet 84, niin olen todella tyytyväinen .

Tiiviksen kanssa harjoitukset jatkuvat vielä ja yritämme päästä kokeeseen vielä syksyn aikana. Nemo saa jäädä nyt pikku tauolle ja sitten alkaa ankarat hiihtotreenit ja valmistautuminen jo ensi kautta ja toivottavasti riisenien MM-kisoja varten .

ISOT KIITOKSET kaikille ketkä ovat meitä auttaneet ja tukeneet. Erityiskiitokset maalimiehille jotka ovat koiria työstäneet: Timo, Tuukka ja Hannu, sekä tottiskavereille Suskulle, Ellulle ja Eliselle! Mahtavaa olla osa Suomen parasta  treeniporukkaa  Team Bite Club, johon on muuten leivottu tänä vuonna useampikin rotumestari ja lisää on toivottavasti vielä tulossa belgien mestisten jälkeen ... Ja parhaat treenivälineet tarjoaa tietysti Dog & Cat joita ilman ei tuloksia saavuteta .

-Heli-

Ps. Videoita tulossa kunhan saan videokamerani Hämeenlinnasta takaisin...