Tässä hieman mestiksien tunnelmia ja siitä miten eri osa-alueet menivät.

Jälki 88p. Koira ajoi jäljen mielestäni pääsääntöisesti hyvässä tunnetilassa. Esineilmaisut olivat hitaat, varsinkin viimeinen esine. Ensimmäisellä esineellä sattui oma liinavirhe joka tiputti arvosanan hyväksi. Tulipahan opittua kantapäänkautta että kannatta päästää irti liinasta, eikä jännittää niin että sormet menee lukkoon . Kulmissa oli pienet tarkastukset, mutta muuten olen erittäinkin tyytyväinen koiran työskentelyyn. Pellon pohja oli helpohko joskin keskimmäinen suora todella vetinen.

Tottis 75p. Sunnuntain tottikset suoritettiin melkoisen kosteissa merkeissä eli vettä tuli ihan kiitettävästi. Lauantain virallisissa harjoituksissa Nemolle sattui pieni haaveri hyppyesteellä ja siinä olisi ollut kyllä ainekset koiran todelliseen loukkaantumiseen. Koira jysäytti täysiä estettä päin ja tuli niskoilleen alas. Koita siinä sitten korjata tilannetta nopeasti ettei se vaikuttaisi seuraavan päivän suoritukseen . Noh, varsinaisen suorituksen jälkeen en ollut tyytyväinen yhtään, mutta alku harmituksen jälkeen kun illalla videota katselin, sain todeta että kuukauden työ Elisen ja Jyrkin kanssa tunnetilan parantamiseksi on tuottanut tulosta . Koira oli melko hyvässä tilassa koko suorituksen ajan eikä vesisade haitannut koiraa ollenkaan. Suurimmat pistementykset tulivat, kun koira ei jäänyt seisomaan jota kyllä suuresti ihmettelen. Koiralla on ollut aika varma seisominen. Noudoissa ( jonka arvasin lauantain harjoitusten jälkeen )  koira oli huomattavasti normaalia huonompi. Kaiken lisäksi minä mokkeroin noudoissa oikein huolella ja onnistuin omalla toiminnallani tiputtamaan tasamaa noudon arvosanan tyydyttäväksi. Koira suoritti mielestäni noudon huonosti ja lähdin käsilläni korjaamaan kapulaa. Siinä vaiheessa kun asian tajusin ja tiedostin, oli virhe jo tapahtunut. Tuli siis tuokin opeteltua taas kantapään kautta, prkl! Hyppyesteen koira kiersi takaisin tultaessa. Tästäkään ei oikeastaan voi syyttää kun itseään. Lauantain ikävän kokemuksen päälle meikäläinen heittää kapulan liian lähelle estettä, eikä edes anna mahdollisuutta koiralle hypätä takaisin. Tiedossa on siis kapulan heitto harjoituksia . A-este nouto meni suht hyvin ja Nemo saikin siitä arvosanan erittäin hyvä. Sekään ei ollut ihan sitä mitä olen tottunut koiralta näkemään, mutta menetteli. Muita virheitä suorituksessa ei sitten oikeastaan ollutkaan. Jäävät liikkeet olisivat voineet olla hieman nopeammat. Harmi että tuli nuo pari isoa ohjaaja mokaa jotka sitten tiputtivat arvosanaa.

Purut 88p. Kentälle mentäessä koira ei ollut yhtään kuulolla ja aloin jo epäillä osaako koira seurata enää ollenkaan. Koiraa seurauttaessani kentälle se kyttäsi vaan kutoselle ja jurnutti vastaan. Epäilin jo hetken että tuleekohan piilon kierroista mitään! Onneksi koira kuitenkin kiersi kaikki neljä piiloa. Piilolla se haukkui painostavasti ja oli ihan hyvä ennen kuin minä saavuin piilon kulmalle. Se ongelma jota tässä viimeinen kuukausi on yritetty työstää pois, epäonnistuneen Hyvinkään kokeen jälkeen, toistui taas. Koira pamautti automaattisesti sivulleni . Vahvasti on näköjään tuo käyttäytymismalli jäänyt sille. Tietää mitä talvi työstetään. Muuten koira oli oikeinkin hyvä. Maalimies mm. kommentoi suorituksen jälkeen että koira pääsi yllättämään paossa aika pahasti. Nemo kun tuppaa jysäyttämään kiinni ja vastustamaan aika voimakkaasti varsinkin tuossa paossa ja sen uudelleen hyökkäyksessä . Omasta mielestäni olen tyytyväinen koiran suoritukseen. Otteet olivat pääasiassa hyvät, jälkivartioinnit erinomaiset ja kiinnimenot hienot pl. selkähyökkäystä jossa koira sai vajaan otteen, mutta jonka se korjasi heti.

Nyt Nemo saa muutaman kuukauden huilitauon ja sitten aletaan hioa ensi vuoden kuvioita ja suunnitelmia . Videoita ja kuvia mestiksistä tulossa kunhan kerkeen laittaan.