Kävimme Nemon kanssa tosiaan IPO-2 kokeessa ja perseelleenhän se meni, ihan näin suoraan sanoen. Turha sitä on sen kummemmin selitellä. Liekö suorituksiin vaikuttanut ohjaajan kova jännitys, kuuma keli vai kova viime päivien treenaaminen. Varmaan kaikki yhdessä, mutta tulipahan ainakin oppia kerrakseen Nauru.

Koira oli TODELLA huonossa tunnetilassa jo jäljelle mentäessä. En saanut siihen mitään kontaktia tai otetta. 84 pistettä pellolta sitten päsähti, siitä huolimatta että esineilmaisut oli todella huonot (toinen istuen) ja mielestäni todellisesta jäljestämisestä ei ollut tietoakaan. Tottikseen mentäessä koira tarjosi samaa paskaa tunnetilaa ja kun jouduimme ensimmäiseksi paikallaan oloon, oli lopputulos selvä. Pisteitä tuli 92, mutta en todellakaan ollut tyytyväinen suoritukseen. Varsinaisia liikevirheitä ei tapahtunut, mutta tunnetila oli huono. Noudoissa koira nousi hetkellisesti ja niihin olenkin suht tyytyväinen. Purut olikin sitten sirkus sinänsä. Koska koira oli tarjonnut matalaa virettä koko kokeen ajan, ajateltiin tehdä pikku hetsi alkuun. Harmi vaan että koira näki (minun moka) minne hetsin tehnyt maalimies juoksi ja koira päätti juosta kentältä 5 piilon kierron jälkeen Timon perään. Aikansa sekoiltuaan se löysi kuin löysikin 6 piilon ja aloitti vartioinnin. Minun mennessä paikalle, se paukkasi saman tein minun sivulle. Arvasin tämän jo etukäteen, koska pakka oli jo hajonnut. Ajattelin että no niin, tässä se oli, pakka hajoaa loppuakin. Koira kuitenkin yllätti ja teki todella näyttävän maalimiehen paon estämisen. Ote oli hyvä ja taistelu voimakasta. Selkäkuljetus meni moitteitta, mutta selkähyökkäyksessä se pääsi huonolle otteelle (jonka kyllä korjasi) koska kävelin liian lähellä maalimiestä. Välimatkaa oli ehkä n. 3 askelta. Jälleen siis oma moka. Sivukuljetus oli ok ja siirtyminen pitkään liikkeeseen. Pitkään liikkeeseen Nemo tykitti lujaa kiinni ja maalimiehen kertoman mukaan todella hyvälle otteelle... harmi vaan ettei se ote sitten irronnut edes kolmannella käskyllä Nauru. Siihen siis kaatui koko pjaska, mutta ei voi mitään. Tätä tämä koiraurheilu on ja välillä tulee pettymyksiä. Tietääpähän nyt mitä pitää treenata riiseni mestiksiä varten, jotka on kuukauden päästä. Toivottavasti siellä koira tekee tasolleen ominaisen suorituksen. Kuvia kyseisestä kokeesta voi käydä katsomassa D&C:n galleriasta.

Thoralta otetut kilpparikokeet: S-T4, S-TSH ja S-TGA on kaikki kunnossa ja tyttö on nyt ainakin tällä haavaa todettu siltä osin terveeksi Hymy.

Tässä koekuva joka on lainattu Dog & Cat:n nettigalleriasta.

1249688239_img-d41d8cd98f00b204e9800998e